Główna| Portal| Dyskusja| Współpraca| Galerie| Informacje| Rozrywka| Technika 18 Październik 2018 - 11:03
Nawigacja
Menu Główne
Portal
Dyskusja
Współpraca
Galerie
Informacje
Rozrywka
Dział Techniczny
Trafione w Galerii
Miko i Magdzia w przybliżeniu (Lipowiec)
Miko i Magdzia w przybliżeniu (Lipowiec)
Dzieci - nasze i nie tylko..
Kto jest Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Użytkowników: 1,939
Najnowszy Użytkownik: kaaarolek011
adelalana 3 tygodni
kaaarolek011 5 tygodni
Divine JazOOn 5 tygodni
kasjananicola 8 tygodni
Manokes 8 tygodni
VIOLATOR12 tygodni
kirasylwester17 tygodni
kornelgracjana18 tygodni
melchiorjano18 tygodni
mietek3318 tygodni

Posłuchaj..
Wybierz i kliknij "Graj"
Wspierają Nas



Zobacz pełną listę..

Pomóżmy!
_blank

Zupa piwna
Pieka dnia 09 lipiec 2005 - 09:47:46
Czas przygotowania: Około 90 min.
Ilość porcji: 6


Składniki
-półtora litra warzywnego bulionu
-pół litra jasnego piwa
-1 kg ziemniaków
-1 cebula
-30 dag kapusty kiszonej
-łyżka oleju
-sól, pieprz, liść laurowy, majeranek, kminek

Sposób przyrządzania
-Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany w dużym garnku olej - smażyć chwilę.
-Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalać niewielką ilością bulionu.
-Po pięciu minutach dodać pokrojona kapustę, resztę bulionu i zioła. Gotować przez 10 minut, dodać piwo.
-Doprawić do smaku i gotować przez następne 10 minut.
0 Komentarzy ˇ 2384 Czytań ˇ Drukuj
Komentarze
Brak komentarzy.
Dodaj komentarz
Zaloguj się, żeby móc dodawać komentarze.
Strona Główna ˇ Download ˇ Artykuły ˇ Forum ˇ Szukaj
9302304 Unikalnych Wizyt
Powered by PHP-Fusion 2003-2007 and Matonor.de
Polecamy: | Katalog SEO Pieka |